Com posidònia en un alzinar!

Títol: Com posidònia en un alzinar!
Autor: Biel Simonet Pons
Il·lustracions: Joan Lluís Oliver
Publicació: novembre de 2021
Número de pàgines: 122
ISBN: 978-84-124293-0-5

«No saps mai quan comença una nova aventura. Un projecte que t’engrescarà o, simplement, una curolla que t’ocuparà les pròximes setmanes o mesos o anys… A en Miquel li va succeir una cosa així durant una hora lliure en què anava a fer un cafè al bar de l’institut».

En Miquel, un professor d’un institut de la Part Forana engrescat en un nou projecte. En Daren, un jove nigerià que abandona la seva aldea a la recerca d’un món millor. Na Sílvia, una guia del Parc Nacional de Cabrera hipnotitzada per uns ulls. En Tomeu, un pescador conegut com Simpatitzant del Poble en temps de la Segona República. En Claudius, un arquitecte sicilià amb un encàrrec especial.

Com posidònia en un alzinar! és un collage on se superposen personatges i paisatges coincidents en l’espai o en el temps. Un entramat de petites grans històries, unes quotidianes, altres d’autèntica supervivència i, fins i tot, fantasioses. Relats meravellosament il·lustrats per en Joan Lluís Oliver on hi ha un element comú present, que a vegades passa desapercebut: la posidònia. La planta aquàtica endèmica de la Mediterrània que en Biel Simonet, en alguns moments, l’imagina lluny del seu hàbitat natural i ens l’arriba a situar just davall les alzines de la serra de Tramuntana.