Llibres amb història

Illa Edicions és una editorial sorgida el 2015 que té per objectiu divulgar la història i la cultura de les Illes Balears i ho vol fer d’una manera senzilla i diferent, que sigui capaç d’arribar a qualsevol persona interessada en el tema. Volem aportar frescor i noves mirades que defugen de la història més tradicional.

Catàleg Issuu

Col·leccions

Mar de fons

Mar de fons és una col·lecció que pretén remoure l’estudi de la història i el pensament polític que s’ha fet a les Illes Balears, preferentment.

Empremtes

Les Illes estan repletes de jaciments arqueològics, conjunts històrics, béns culturals, runes oblidades i vestigis d’antigues civilitzacions massa cops desconegudes i poc estudiades.

Empremtes tracta d’això: d’aportar nous coneixements per poder valorar el patrimoni cultural i paisatgístic de les Balears.

Protagonistes

Es tracta d’una sèrie destinada a acollir biografies històriques de personatges de o vinculats a les Illes Balears, amb l’objectiu no només de donar-los a conèixer, sinó també de revisitar-los per actualitzar-ne la mirada i presentar-los al nou públic del segle XXI.

L’unicorn

Illa Edicions se suma a la filosofia de Lectura Fàcil i a través de la col·lecció L’Unicorn que pretén adaptar textos d’autors dels territoris de parla catalana. Aquests llibres compleixen els estàndards de l’International Federation of Library Associations and Institutions.

Miquel Quetglas

Aquesta col·lecció la conformaran llibres col·lectius d’història contemporània de Mallorca. 

Guies de la Memòria

A través dels carrers, dels edificis més rellevants, de les carreteres, dels ponts i de les places, hom pot percebre i situar molt millor què passà als municipis durant la II República i la Guerra Civil. Aquestes guies són un viatge a través del temps i l’espai.

Palmira

Projecte conjunt entre Llibres Ramon Llull i Illa Edicions que neix de la voluntat d’unir esforços.

Volantí

Col·lecció de narrativa que neix per donar cabuda a les propostes literàries dels autors i autores de les Illes Balears.